Omstreden theoriecursus het populairst in Amsterdam2020-06-29T14:00:17+00:00

Omstreden theoriecursus het populairst in Amsterdam

Home » Pers » Omstreden theoriecursus het populairst in Amsterdam

De theorie dagcursussen die eerder nog in opspraak kwamen blijken in Amsterdam het populairst te zijn. Deze cursussen, waarbij leerlingen zonder enige kennis van de verkeersregels konden slagen voor het theorie-examen, zijn al enige tijd een doorn in het oog van het CBR.

Ongeveer 25 procent van de mensen die opzoek zijn naar deze cursussen komt uit Amsterdam. Dit is vele malen meer dan in andere grote plaatsen zoals Rotterdam (5,3%), Utrecht (4,7%) en Den Haag (4,4%). Toch blijven de theoriecursussen vooral populair in de Randstad. De provincies Noord-Holland (37,7%), Zuid-Holland (21,6%) en Utrecht (11,0%) zijn samen al goed voor tweederde van de cursisten.

Volgens theorie-opleider Scootermotortheorie zijn de cursussen populairder dan ooit door alle media-aandacht van de afgelopen jaren. Waren er enkele jaren geleden nog slechts enkele aanbieders, tegenwoordig zien we dat ook steeds meer rijscholen dagcursussen aanbieden.

Of dit een slechte ontwikkeling is? Dat ligt volgens de theorie-opleider helemaal aan de inhoud van de cursus die men volgt. Kiest een theorie-opleider ervoor om alleen maar ezelsbruggetjes te gebruiken, dan leert een cursist niets over de verkeersregels. Wij kiezen ervoor de theorie gewoon duidelijk uit te leggen. Dan is er niets mis met een dagcursus. Een VCA-certificaat kun je immers ook binnen een dag halen.

Bekijk meer

Michel

★★★★★

Na een goede Stoomcurcus, ben je perfect voorbereid voor je examen, In 1 keer geslaagd. 100% een aanrader.

Francis

★★★★★

Geslaagd in 1x zonder te leren . Ik ben alleen naar de cursus gegaan. Echt een aanrader!